Nyeste læk

Fold ud

 • En helt almindelig dag på jobcentret - del 2

  Når politikerne udtaler sig om beskæftigelsessystemet, lyder det ofte som om, at alle får den hjælp, de har...

 • En helt almindelig dag på jobcentret - del 1

  Når politikerne udtaler sig om beskæftigelsessystemet, lyder det ofte som om, at alle får den hjælp, de har...

 • Lovgivningen på beskæftigelsesområdet overser de mest udsatte borgere

  Borgerne bliver kørt rundt i systemet. De mest stressede mennesker, jeg nogensinde har mødt, har været ledige

 • At se en mor i øjnene og sige: "Jeg kan intet gøre"

  En (manglende) sagsbehandling, der trækker i langdrag, gør at de to mødre er på kontanthjælp. De er ikke un...

 • Hvad med dem, som ikke KAN arbejde?

  Langt de fleste borgere vil gerne arbejde, men kan simpelthen ikke. Hvem vil f.eks. ansætte en mand, der ik...

Vis flere

Hvad er Socialeaks?

Socialrådgiveres udfordringer og enorme arbejdsbyrde er i dagens Velfærdsdanmark usynlige. Det samme gælder for mange kontanthjælpsmodtageres reelle vilkår. På Socialeaks blogger socialrådgivere og fagfolk anonymt om det, de møder i hverdagen  - her stiller Kontanthjælpsalliancen en platform til rådighed, hvorfra de kan whistleblowe om situationer, der er uforenelige med socialfaglighed og acceptabelt velfærdsarbejde. Og ikke mindst, en platform hvor de kan fortælle virkeligheden om mennesket i systemet.

Vi opfordrer derfor socialrådgivere og fagfolk, der er i berøring med beskæftigelsesområdet til at råbe op! Fortæl offentligheden om hverdagens praksis i vores sociale system, med alt hvad det indebærer af udfordrende arbejdsforhold, overbebyrdelse, problematisk lovgivning, komplicerede sagsbehandlingsforløb og svære levevilkår for mennesker i systemet. 

Hvordan kan jeg bidrage?

Hvis du er socialrådgiver eller på anden måde arbejder borgernært med mennesker på kanten af arbejdsmarkedet, vil vi meget gerne høre fra dig. Vær med til at sætte fokus på konkrete områder fra praksis med plads til forbedringer. Kom med konstruktive indlæg der kan belyse, hvor man fra politisk hold kan sætte ind for at forbedre systemet. Og ikke mindst: vær med til at løfte sløret for den virkelighed, der alt for sjældent kommer frem i lyset.

Alle indlæg på siden er anonyme, dette gælder både afsender og relevant information i indlæggenes indhold. Der opfordres dog alligevel til, at der gives samtykke fra involverede borgere. For at sikre saglighed og anonymitet i indlæggene og for at undgå at sætte enkeltpersoner eller enkelte sagsforløb i det forkerte lys, vil indlæggene blive gennemgået af redaktionen på Socialeaks, inden de offentliggøres på hjemmesiden.

KLIK HER HVIS DU VIL BIDRAGE MED DIN HISTORIE

Vi har brug for din fortælling for at skabe forandring!

Hvorfor Socialeaks?

Vi står som samfund lige nu over for alvorlige ændringer på kontanthjælpsområdet, som bl.a. indebærer markante nedskæringer på kontanthjælpen og indførelsen af en såkaldt integrationsydelse. Det, ved vi, kan få konsekvenser i form af husudsættelser, social eksklusion og langvarig, dyb fattigdom for mange danske borgere – i særdeleshed børnefamilier.

Desværre er uigennemsigtigheden i det sociale system i dag yderst kritisabel. Det samme gælder for den manglende offentlige indsigt i socialrådgiveres faglige udfordringer og social- og beskæftigelseslovgivningens konsekvenser for menneskene i systemet.

Kontanthjælpsalliancen ser denne uigennemsigtighed som et centralt problem i forhold til at få ændret problematisk lovgivning og ødelæggende bureaukratiske arbejdsgange. Ligeledes er den en betydelig barriere for at belyse socialrådgivernes reelle indsats og kontanthjælpsmodtagernes reelle levevilkår. Med Socialeaks forsøger vi at gøre op med usynlighed og løfte sløret for, hvordan virkeligheden på kanten af arbejdsmarkedet også ser ud.